Standart çelik kapı ölçüsü nedir?

İnşaat projnizde özel bir yapı değilse çelik kapı ölçüleri standattır. Çelik kapıların ölçüleri genişlik 90 cm ve yükseklik 200 cm dir. Duvar kalınlıkları ise 15 cm ile 25 cm arasındadır.

Standart çelik kapı boyutları olarak da isimlendirilen çelik kapı ebatları kanat ölçüleri ve pervazdan pervaza ölçüler olmak üzere iki kısımdan oluşur. Emka Çelik Kapılarında standart çelik kapı kanat ölçüleri 90 cm x 200 cm. Standart çelik kapı pervazdan pervaza ölçüler 110x210x25

Bina giriş kapısı ölçüleri olarak da isimlendirilen apartman giriş kapılarında genel olarak standart bir ölçü kullanılmaz.Yapılan projeye göre ölçüler değişiklik gösterebilir. Fakat en çok tercih edilen apartman giriş kapısı ölçüleri 120x210, 140x210, 160x210 gibi ölçülerdir. Bu ölçülerde de genel tercih bir kanadın ana kanat olması diğer kanadın ise ihtiyaç halinde açılacak şekilde tasarlanmasıdır.

Fakat sadece bir adet geniş kanat yapılıp ölçünün kalan kısmı sabit yan bölme olacak şekilde de yapılabilir. Çok daha büyük ölçülerde bina giriş kapısı yapmak mümkündür. Bu gibi durumlarda ölçüye göre yanlarda veya üst kısımda sabit bölme kullanılabilir.

Apartman giriş kapılarındaki ölçü ve tasarım tercihi tamamen projeye göre belirlenmektedir. Bu sebeple apartman giriş kapılarında çok fazla seçenek ve çok farklı ölçü sunmak mümkündür.

Çelik Kapının Ölçüsü Nasıl Alınır?

Çlik kapının takılacağı duvar boşluğunun en ve boy olarak duvardan duvara boşluğu alınabilir. Ölçü bu şekilde alındıysa kapının pervazlarını içeriden ve dışarından kısıtlayan herhangi bir engel (kolon, duvar bitimi, boru, mobilya vs. gibi) olup olmadığı belirtilmelidir. Ölçüsü alınacak çelik kapıda, kapı ile kasa arasındaki boşluk 4-5 mm.'den fazla olmamalıdır. Boşluk daha fazla ise kapının manivela ile açılması kolaylaşır. Bu küçük ayrıntı büyük bir güvenlik sağlayacaktır

Tags